dissabte, 25 de desembre del 2010

EL BETLEM

Durant la visita al Tirisiti vam tindre l'ocasió d'entar junt amb els infants a una exposició de betlems, concretament, un dels betlems més grans de tota Europa. Al llarg de la visita ens van explicar com havien fet les peces, amb quins materials estaven fets.... Pot ser aquesta primera part de l'exposició no resultarà molt atractiva per als més petits, però al veure el betlem ens vam quedar bocabadats tant els petits com els majors.


Aquest betlem és una proposta duta a terme per l'entitat bancària Bancaixa que farà que arribe a tots els territoris, per tal d'impulsar una de les costums que tenim a Espanya i que tots coneguem.  A través d'aquesta idea podem fer que els xiquets i xiquetes no sols coneguen les cstums sinó que aparenguen els oficis que apareixen per poder realitzar obres com aquestes, ja que el montatge d'aquest requereix d'una gran quantitat de temps i personal.



 

VISITEM EL TIRISITI

Fa uns dies elscompanys i companyes de l'universitat vam fer una visita a un dels retaules més coneguts de la nostra terra, el Tirisiti.


És una obra molt divetida que s'adpata a tot el públic i el més important, a les tendències més cridaneres  de cada any des de política fins a la música més actual.  A més, en aquest retaule apareixen les diferentes tradicions, costums, el betlem, la festivitat dels moros i cristians... de les terres d'Alcoi i les més properes d'aquesta; fent que els xiquets i xiquetes conegen l'entorn en el que viuen. Amb teatres com aquestos veiem com no sols poden gaudir els més petits sinó que els majors arribem a disfrutar molt de la representació amb la temàtica adaptada.

Per una altra banda,  considerem que és un bon recurs per als infants, ja que la mateixa obra fa particips als xiquets i xiquetes de tot allò que va succeint amb l'ajuda d'uns dels personatges més importants, el Tirisiti. Així, els infants s'interessen per la literatura d'una manera més lúdica aconseguint que la lectura resulte un plaer i no una impossició.



Per veure mé informació sobre el Tirisiti  premeu ací.
 un altre dels enllaços que pot resultar molt interessant que ens parla sobre els diferents personatges el diàleg i el propòsit didactic és en aquetsa pàgina
http://www.quadernsdigitals.net/index.php?accionMenu=hemeroteca.VisualizaArticuloIU.visualiza&articulo_id=10961

dijous, 16 de desembre del 2010

LLEI D'AUTORITAT DEL PROFESSORAT DE LA GV

Recentement s'ha publicat aquesta llei i em pregunte es tracta de victimitzar a un col·lectiu professional o de convertir-lo en un  botxi?

llei 15/2010 de 3 de desembre de la Generalitat d'autoritat del professorat.

aquesta soc jo...

Avui faig una nova entrada per explicar-vos el proposit d'aquest bloc. Perquè ho compreneu us he de dir que sempre m'han agradat els xiquets i tot allò que els envolta, ja que son espontanis, divertits i realment,  són els que ens aporten un somriure cada dia.

Així que aquesta página va dedicada per als xiquets i xiquetes d'Infantil.  En el blog tractarem diferents temes sobre l'educació d'aquestos. Desde diferents pàgines  que poden resultar interessant com els alguns recursos que podem fer servir  per al futur. Espere que trobeu alguna cosa interesant i que vos agrade!