dissabte, 25 de desembre de 2010

VISITEM EL TIRISITI

Fa uns dies elscompanys i companyes de l'universitat vam fer una visita a un dels retaules més coneguts de la nostra terra, el Tirisiti.


És una obra molt divetida que s'adpata a tot el públic i el més important, a les tendències més cridaneres  de cada any des de política fins a la música més actual.  A més, en aquest retaule apareixen les diferentes tradicions, costums, el betlem, la festivitat dels moros i cristians... de les terres d'Alcoi i les més properes d'aquesta; fent que els xiquets i xiquetes conegen l'entorn en el que viuen. Amb teatres com aquestos veiem com no sols poden gaudir els més petits sinó que els majors arribem a disfrutar molt de la representació amb la temàtica adaptada.

Per una altra banda,  considerem que és un bon recurs per als infants, ja que la mateixa obra fa particips als xiquets i xiquetes de tot allò que va succeint amb l'ajuda d'uns dels personatges més importants, el Tirisiti. Així, els infants s'interessen per la literatura d'una manera més lúdica aconseguint que la lectura resulte un plaer i no una impossició.Per veure mé informació sobre el Tirisiti  premeu ací.
 un altre dels enllaços que pot resultar molt interessant que ens parla sobre els diferents personatges el diàleg i el propòsit didactic és en aquetsa pàgina
http://www.quadernsdigitals.net/index.php?accionMenu=hemeroteca.VisualizaArticuloIU.visualiza&articulo_id=10961

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada